Marifjell og Klofjell

Det blir mange turer i disse Ti-på-topp-tider, og i går ble det fire turer, to på formiddagen og to på ettermiddagen. Romerike sin ti-på-topp som jeg er med i, har nok ikke landets mest spektakulære toppturer med utsikt over snødekte fjelltopper og havutsikt over skjærgårder med hundrevis av små  holmer og skjær, men noen av turene byr allikevel på en utrolig flott utsikt, i hvert fall til å være på Romerike. En av disse toppene er Marifjell som stikker 717 meter over havet, noe som må sies å være en ganske respektabel høyde i disse områdene, Nannestads høyeste, Akershus 5. høyeste. Vel, det er ikke jo mye utsikt å se fra bakkenivå her oppe, men våger man seg opp stigene i det vesle utsiktstårnet de har satt opp blir man løftet over tretoppene – og da er det en praktfull utsikt 360 grader rundt. Så dette er definitivt en av turene man bør unne seg.

Tårnet er kanskje noe luftig for de med ekstrem høydeskrekk, men holder man blikket stivt festet på trinnene i stigen og tar seg oppover de 5-6 meterne ett trinn av gangen går det fint. Man skal tulle mye hvis man skal klare å ramle ned her.
Birgitta skuer nordøstover mot nordenden av Hurdalssjøen.
Utsikten nordvestover. Vannet i bakgrunnen er vel Vassbråa som ligger halvveis over mot Hadeland.

Fra Vikkelihytta til Marifjell er det vel 4,5 km i flott terreng langs fine slake stier. Klofjell ligger bare litt over 2 km fra Vikkelihytta, og selv om toppen er rundt 50 meter lavere med sine 665 meter over havet, er det adskillig brattere å gå opp dit. Premien er at man har lange strekker med flott utsikt, ofte både østover og vestover. Vi tok turen opp dit i samme slengen og fikk en flott fjellkveldstemning. Selv om Klofjell er lavere enn Marifjell er det Klofjell som gir mest følelse av å være på høyfjellet. Begge turene kan gjøres i samme slengen, i underkant av halvannen mil til sammen fra parkeringen ved Vikkelihytta.

Kvelden senker seg over Klofjell
Vi skulle tatt med oss hengekøyer og soveposer.