O hjul med din glede og barnlige lyst

Jeg surfet på en side der de solgte enhjulssykler og kom plutselig i skade for å trykke på en knapp det sto kjøp på. Og for tre dager siden, på torsdagskvelden hentet jeg en knall blå enhjulssykkel opp av ei stor pappeske jeg fikk i posten. Den var så fin å se på og så blank og fin i lakken at jeg falt i låven med den fra første stund. Lørdagen, altså i går fikk den komme ut på plenen, men jeg hadde ingen planer om å forsøke å sykle på den da, bare bli litt kjent med den, justere setehøyden, prøve å sitte på den og sånt. Sykleplaner hadde jeg derimot i dag. Denne videoen viser omtrent hvor langt jeg klarte å komme etter tre ganske korte treningsøkter. Rekorden ble på 20 tråkk, eller 10 omdreininger på hjulet. En omdreining er 2,4 meter, så altså 24 meter. Da var det bråstopp i det det siste tråkket brakte meg inn i hekken til naboen (altså ikke den «hekken», men en hekk av sånne kvister og blader du vet). Dette kommer det til å bli mye mer av framover, altså ikke hekker (forhåpentligvis), men sykling, for dette er utrolig moro.