Nytt kamera

Ja, enda ett kamera, men denne gangen er det et såkalt viltkamera, altså et kamera som skal stå helt alene og ta alle bilder eller filmsnutter helt automatisk, både natt og dag. Dette måtte jo testes, så jeg monterte like godt kameraet i bakhagen her. Og resultatet lot ikke vente på seg.

Det er ikke mer enn 7-8 meter fra der jeg sitter og bort til rådyret, så det må ha merket meg. Men jeg tror det har vært her jevnlig, så antakelig har det vent seg til at det kommer lyder og er bevegelser der inne i lyset bak vindusglassene.

For nattopptak er lengden på opptakene begrenset til 20 sekunder om gangen, så jeg har sydd 10 slike opptak etter hverandre til en lengre filmsnutt. Nattopptak skjer i det infrarøde spektret (IR) med viltkameraer og lyset i opptaket er IR-lys fra kameraet. Det ser rart og litt skummelt ut med lysende øyne på rådyret, men siden lyset kommer fra kameraet får man reflekser fra netthinnene i øynene til rådyret tilbake mot kameraet. Det er akkurat samme fenomen som av og til gi røde øyne i fargebilder som er tatt i blitz-lys der blitzen sitter på kameraet.