Januarpåskestemning

Vortungen fredag 21. januar 2022: Januarpåskestemning

Jeg måtte ta en tur på hytta for å sjekke om den atmosfæriske elven hadde blåst den bort. Men det hadde den ikke. Ikke hadde Rømskogflokken gnagd den ned til grunnmuren heller. Jeg ble tvert i mot møtt av den flotteste januardagen til nå i år, sol fra nesten helt skyfri og blå himmel. Dette er jo første vinteren her, så jeg aner ingen ting om isforholdene på Vortungen. Jeg gikk derfor rundt sydenden av vannet i stedet for tvers over isen. Det skulle vise seg å være helt unødvendig. Kontrollboringer viste at isen var 38 cm tykk tvers over hele vannet. Nok til å bære en tanks eller tre. Så hjemveien på lørdag ble adskillig kortere. Det tok faktisk bare 20 minutter til bilen til tross for motbakker mot 50 minutter når jeg gikk rundt og hvor motbakkene da var utforbakker i stedet.

Idyllen slo mot meg i det jeg kom ut av skogen bak hytta kl to på torsdag.
Det flotte været inviterte til utendørs middagslaging på fredag. Her kokes det pølser ved hjelp av ei lita bålpanne.
Ikke farlig om matlagingen tar litt tid. Været frister ikke akkurat til å bli fortest mulig ferdig for så å løpe inn i hytta.
Finnsbråten wiener med ketchup, sennep, skagensalat og sol. Masse sol.
Klart vær gir ikke bare sol om dagen, men også måneskinn om natta, så sant det ikke er nymåne da. Nå var den nesten full. Klokka er litt over elleve natt til lørdag.
Hytteidyllen er også uimotståelig i måneskinnet. Parafinlamper og stearinlys gir fint lys i vinduene.
Den nyanskaffede issaga virket utrolig bra. 38 cm is var ingen ting for denne karen her.Hullet er vel ca ½ meter X ½ meter. Den utsagde isklumpen veier dermed rundt 100 kg. Jeg hadde ingen ting å gripe tak i den med, så jeg var ikke kar om å få den opp av hullet og måtte derfor dytte den innunder isen i stedet. Det var litt fristende å hoppe oppi der selv i det fine været, men siden jeg ikke hadde en sikker måte å komme meg opp igjen på, og heller ingen til å hjelpe meg om jeg ikke skulle klare det, så fant jeg ut at det nok får være til en annen gang. En taustige eller noe lignende hadde kanskje vært tingen her.