For en utsikt!

På vei ned fra Bukollen i dag støtte jeg på denne karen her. Eller kanskje det er ei dame, jeg vet ikke. Men han eller hun har i hvert fall en bolig med flott utsikt.

Svartspett som har bosatt seg i et hull i ei høy frittstående furu.

Jeg var som sagt på vei ned fra Bukollen. Bukollen strekker seg opp til 523 meter over havet, så det er flott utsikt derfra også.

Utsikten sydover Nittedal. I åsen på andre siden av dalen ser vi Varingskollen med skianlegget.

De fleste i Norge har vel et slags forhold til påsken, så en god beskrivelse av forholdene i dag er kanskje påskestemning? Flott vær var det i hvert fall. Men det kom noen skikkelig kalde vindkast av og til på toppen, så jeg trakk litt ned i terrenget for å lage meg litt varm mat, en slags brunsj siden jeg hoppet over frokosten. Stekt blodpudding og flesk — og godt med fett og strøsukker på. Og melk til drikke. Det kan neppe regnes som helsekost, men skikkelig god turmat er det, med mye energi. Og til kaffen var det selvfølgelig pepperkaker. Juleferien er jo ikke over på lenge ennå, i hvert fall ikke når man har status som Alltid Ferierende Person. Da varer den helt til påskeferien — eller var det vinterferien? Jeg går litt surr i alle disse feriegreiene…men samma det, bare man får dra på tur.