4 minutter og 17 sekunder vårmorgenstemning

Jeg pleier å si at våren begynner første nyttårsdag. Ved de tider synes jeg det virker som om småfuglene øker sangaktiviteten gradvis, en økning som varer helt frem til sommeren. Først veldig forsiktig, så vidt man hører noe kvidder av og til når forholdene er som best og fuglene har litt overskudd, etter hvert oftere og oftere. Her er et lydbilde fra hagen i morges. To flaggspetter har begynt å tromme for hverandre, og ellers er der både pilfink, blåmeis, kjøttmeis, løvmeis, kråke og skjære.

Lydopptaket er kanskje ikke det aller beste. Det er tatt opp med en parabolmikrofon som jeg har svingt rundt litt, noe som merkes på kraftige endringer i lydbildet. Og så har jeg måttet filtrere i overkant kraftig for flystøy. Men et visst inntrykk av vår gir det jo synes jeg.