Mygg? Midt på vinter’n?

Vintermygg

Neeeehhh…mygg om vinteren? Ja, faktisk. Det finnes en familie av mygg som kalles vintermygg. I følge Wikipedia skal det være funnet minst 9 forskjellige arter vintermygg i Norge. De voksne myggene flyr om vinteren og flere arter parer seg og legger også egg om vinteren. Her mangler det dog mye kunnskap. Hvilken av disse artene den myggen som jeg hilste på i skogen i dag var, det aner jeg ikke. Den holdt imidlertid på å omkomme siden jeg kom rasende gjennom buskene ned ei stupbratt li med masse snø og det raste snø over den. Heldigvis klarte jeg å pirke den opp på fingeren og sette den forsiktig i fra meg på snøen der den står på bildet. Etter å ha summet seg en stund og kommet over sjokket tok den av og fløy avsted mellom trærne. En koselig liten skapning i en ellers nokså insektfattig skog på denne tiden. Og heldigvis hører den ikke til stikkmyggene da, så man slipper å ha med myggmiddel i skogen om vinteren.

Stemningsbilder fra skogen i dag

Romjulsdrøm.
Mildvær og tåke. En riktig eventyrskog.
Lage sine egne spor. Tips til neste tur i skogen: Hver gang du treffer på en sti, kryss denne i 90 graders vinkel og fortsett rett ut i skogen.
Vinterdvale
Skogskunst
Familien Furu

Legg igjen en kommentar