Øyeren rundt

Øyeren rundt er en av de obligatoriske årlige vårturene. Det blir ikke ordentlig vår før den er unnagjort.

Endelig er det mulig å komme seg rundt Øyeren igjen på en ordentlig måte.

Ved Solbergfoss er det obligatorisk stopp. De eldste turbinene ved Solbergfoss kraftverk er fra midten av 1920-tallet. De nyeste som er sprengt ned i fjellet er fra midten av 1980-tallet. Kraftverket har en gjennomsnittlig årsproduksjon på 900 GWh hvorav de gamle turbinene står for cirka 40%.
Lunsjpakka, kaffekjelen og kokeapparatet plukkes fram. Er det mulig å få det bedre enn dette på en mandag i midten av april? Nei!
Både vær og utsikt nytes til lunsjen.
På en sånn dag våkner gåsungene også.

En kuriositet er skalamodellen av Solbergfoss kraftverk oppe ved Skjærsjøen i Maridalen. Denne er i skala 1:25 og ble brukt for å studere strømningsforholdene i flomløpet til kraftverket. Jeg tok disse bildene da jeg passerte modellen i juni 2018 på vei langs Jotunheimstien fra Oslo til Gjende.

Legg igjen en kommentar