Gamle slides

Av og til finner man et gammelt lysbilde man gjerne skulle ha hatt på  digital form for å kunne sende det på epost, skrive det ut eller som her legge det ut på verdensveven. Avfotografering med makroobjektiv er da et mer enn brukbart alternativ. Her et lysbilde fra Fortun i Sogn og Fjordane. Det er mange år siden jeg tok dette bildet, antakelig i første halvdel av 90-tallet. Jeg tror fjellgården på bildet er Furåsen og at bildet er tatt østover fra andre siden av Fortundalen (antakelig i områdene rundt Haugsnosi/Sagavotni).

Dette bildet er et eksempel på landskapsbilde tatt med teleobjektiv. Uttrykket blir helt annerledes enn om jeg hadde brukt en vidvinkel. Jeg brukte et Nikon FE i de dager (kjøpt brukt i 1984), og objektivet dette bildet ble tatt med var en Vivitar Serie 1 zoom som gikk fra 70 mm til 210 mm, antakelig stillet inn på 210 mm.

fortun-overskyetFortun i Sogn og Fjordane

Legg igjen en kommentar