Nær-fuglespotting

Det er fint å bo slik at man kan få naturopplevelser på direkten ute i hagen. Jeg er nok litt over middels interessert i fugler (spesielt fuglesang), og da der det artig å kunne utøve en sånn hobby rett på andre siden av dørstokken. I dag var stjertmeisene innom igjen, og denne gangen ble de i minst en halvtime!

I toppen av plommetreet.
Det er ikke mange fugler som kan diske opp med et så sjarmerende teddybjørnansikt. Det er nesten så man skulle tro at det var en «pyntefugl» som var montert der oppe.
Denne satte seg på ei grein under to meter unna meg, nesten rett over hodet mitt.
Det er den lange stjerten som har gitt den navnet stjertmeis. Selv om den lange stjerten er noe man nokså umiddelbart legger merke til når man ser den synes jeg kanskje snøballmeis, fjærballmeis, teddymeis eller pyntemeis hadde vært mer beskrivende. Eller hvorfor ikke sjarmtrollmeis? Sjarmerende er den i hvert fall, det er sikkert!