Tretoppers rundtur i Nittedal

Det er ganske lenge jeg har siklet på denne rundturen med tre topper på en tur: Bukollen, Fugleknatten og Rundkollen på henholdsvis 523, 557 og 593 meter over havet. Jeg har imidlertid ikke forestillet meg at det skulle skje på truger når jeg først fikk tatt fatt på denne turen, men det ble det altså. Og med det føret som er i skogen nå er det ski eller truger som gjelder. Turen er cirka 1 mil lang.

Startpunktet ved Nittedal jordstasjon ligger på 190 meter over havet og det blir i tillegg en del opp og ned mellom de tre toppene, så det blir litt høydeforskjell til sammen, selv om det jo ikke akkurat kan sammenlignes med Sunnmørsalpene eller Glitretind. Opp til Bukollen og Rundkollen er det gått opp spor, dels trugespor, dels skispor, og fotspor oppi der igjen (min beste halvdel og jeg var jo på Rundkollen i forgårs på bare beina uten ski eller truger), så der er det forholdsvis lett å gå, men fra Bukollen over til Rundkollen via Fugleknatten er man helt på villspor for å si det sånn. Jeg sank nedi til beltespenna et par steder til tross for truger på beina, men stort sett gikk det greit, dog ikke særlig fort. Jeg brukte 2 timer fra Bukollen til Rundkollen og gikk da omtrent 3 kilometer. Været var ikke laga for utsikt, men til gjengjeld var det vindstille og forholdsvis mildt med 5-6 kuldegrader. Hele turen tok cirka 5 ½ timer.

Det er nokså jevn stigning opp til Bukollen. Jeg går langs det som kalles Langveggen. Det er bratt utfor på venstresida hele veien opp.
Bukollen, 523 m.o.h. Her har jeg aldri vert før! Det er nok veldig flott utsikt her med andre værforhold, så hit må jeg nok flere ganger.
Furuene på toppen her er pyntet i sin vakreste vinterskrud.
På vei mot Fugleknatten. Her får man finne veien selv.
Veien blir til mens man går.
Fugleknatten, 557 m.o.h. Her har jeg heller aldri vært før. Her ser jeg over mot Rundkollen som er neste topp. Den ligger borte i tåkeheimen der, omtrent 900 meter i luftlinje herfra. Gangavstanden er litt lenger, omtrent 1,5 kilometer, og jeg skal en del ned før jeg skal opp igjen.
Rundkollen 593 m.o.h. Det er over en time siden solnedgang og det er nå nokså mørkt.

Legg igjen en kommentar