Januarskog

Det er bare januar som kan by på en sånn skog, nysnø på trærne og mykt lys fra lav sol. I dag tok vi turen på truger gjennom jomfruelig nysnøskog opp til Geitås med en termos med kakao i lomma. Utenfor stier selvsagt. Det er da man ser spor av dyr og fugl. Jeg har i grunnen aldri skjønt hvorfor man går milevis i disse brede brøytede skiløypene inne i skogen. Det blir litt som å gå tur over hardangervidda på bilvei spør du meg. Man ser sjelden andre spor enn skisporene på sånne turer. Går man imidlertid utenom løypene ser man spor etter elg, rådyr, rev, hare, skogsfugl, ekorn, mink, mår, røyskatt, snømus…

Skogen hilser det nye året i sin flotteste vinterskrud.
En hare har hoppet forbi og lagt igjen visittkortet sitt i sporet.
Ei flott furu troner på en liten kolle i skogen
Den furua fortjener en klem for sin hyggelige mottakelse her i skogen.
Gjør døren høy, gjør porten vid…
Kommer du, eller?
Nordre Tærudtjern sett mot syd
Etter knappe to timer ankommer vi Geitås. Klokka er nå over fire og vi er godt inne i den blå timen. Nå er det godt med varm kakao som kan nytes med granskogen og utsikten vestover mot Nittedal og Skytta som bakteppe.

Legg igjen en kommentar