Klarvær

Endelig en kveld med stjerneklar himmel og fullmåne (nesten). Attpåtil er det mildt. Det føles mest som en vårkveld i april. Høyt på himmelen henger Jupiter med sine måner, og utpå kvelden kommer også vår egen måne opp. Spottingskopet kom frem for å studere himmellegemene nærmere, og med sine 60x forstørrelse klarer man fint å se de mørke båndene på Jupiters overflate og de fire månene dens som henger på rekke og rad. Og like fantastisk er det å rette skopet mot vår egen måne så det fyller hele synsfeltet. Det er ikke de helt optimale forholdene for å få skarpe bilder av månen, for lufta dirrer av varmedis, men et tidligere bilde av månen den 14. januar i år ble nokså bra.

Klikk på bildene for å se dem bedre

månen-i-buskasMånen i kveld
jupiterJupiter og dens måner
månen-2014-01-12Månen 14. januar 2014

Legg igjen en kommentar