Juninatt på Romeriksåsene

Overnattingstur til Helletjern på Romeriksåsene har stått på Håkons turplanliste i lang tid. Nå som ferien min har startet, Håkon er pensjonist, værutsiktene sier passende finvær, altså både ikke for varmt, ikke for kaldt og ikke for bløtt, så anså vi at tiden nå var moden for å gjennomføre denne turen. Håkon vil ligge i telt, jeg i hengekøye. Vi må uansett ligge et stykke adskilt da jeg er på grensen til nevrotisk var for snorkelyder som Håkon produserer en del av i løpet av natta.

Håkon liker å ligge i telt.
Jeg liker også å ligge i telt, men siden jeg kjøpte denne hengekøye i 2014 har jeg veldig ofte gått for hengekøye om sommeren.
Det var Håkon som fant denne drømmeplassen til meg, på kanten av stupet ned til Helletjern.

Håkon er flinkere enn meg til å ha et kritisk blikk til hva han putter i sekken, så han klarer seg med en sekk på bare 20 kg. Min veier nærmere 30. Men da har jeg til forskjell fra Håkon satset på en meny mer i retning gourmet enn Håkon som heller kjører matpakker og frysetørret. Kaffe må jeg jo ha, og hvorfor skal jeg ikke ha stekte egg til frokost og salat med skinke og salat med ekte sardiner til lunsjene mine? Og stekt karbonadedeig med mais og tomater pluss sweet chili saus og eggenudler? Du får ikke det i frysetørret variant!

Håkon klarer seg med 20 kg på ryggen. Med liggeunderlaget på toppen rager han godt over 2 meter over bakkenivå.
Jeg må ha 30kg. Med denne sekken på ryggen veier jeg fremdeles mindre enn jeg veide på det meste før jeg gikk ned i vekt, og det til tross for at jeg har tatt tilbake 7-8kg av det jeg gikk ned.

Helletjern er et flott mellomstort tjern som ligger i flotte omgivelser med blandingsskog, furu, gran og bjørk. Det er ikke spesielt myrete rundt tjernet som vi tok en fin spasertur rundt i ettermiddagssola.

Et sted langs kanten av Helletjern
Vi har lagt oss til borte ved det høyre stupet der borte på andre siden.
Hengekøya mi henger på toppen av stupet som er bak den kraftige furua som har klamret seg fast i stupet.
Ettermiddagssola kaster solglitter ut over ei vik.
Junikveldstemning