17. maifrokost

En kollega mente at bruchetta med rømme, rødløk, lodderogn og dill var den beste forretten som finnes på denne jorden, og mente på forespørsel at den helt sikkert duger som 17. maifrokost også, kanskje den beste av dem alle der også. Etter på ha smakt på dette er jeg tilbøyelig til å være enig.

Nå gjenstår bare å vekke Birgitta.

Man tar altså skiver av brød, loff, grovbrød eller hva man måtte begjære, steker dem på middels varme i mye smør til de blir gyldne og fine. Jeg brukte spiralloff. Når de er avkjølt har man på rømme, finhakket rødløk, lodderogn og en dillkvast. Så er det bare å tygge dem i seg. Men vær advart: Faren er stor for at du vil ha en til å tygge i deg, og en til, og en til, og… Denne retten er dessuten så enkel å tilberede at jeg tenker å implementere den i sortimentet over matretter på tur også.

Legg igjen en kommentar