Påskedagsbad

I dag ble det den fjerde helga på rad med bading i den hemmelige lille badekulpen vår borte i skogen her ett sted. Vi var litt sent ute, så sola forsvant fra stedet vårt i samme øyeblikk som vi ankom. Heldigvis ligger stedet vårt så bortgjemt og lunt til at selv om det blåste ganske mye der oppe i trekronene over hodene våre, så kunne vi ikke kjenne et vindpust nede ved kulpen hvor vi hadde benket oss til. Da gjorde det jo ikke så mye at sola var borte. Det vil si, helt borte var den ikke. Det var et lite solgløtt igjen i utkanten slik at Birgitta kunne stå og suge til seg litt solvarme når hun kom opp av kulpen. Hun syntes det var litt kaldt i vannet.

Birgitta badet først. Bildet er fra en video som jeg av opplagte årsaker ikke vil legge ut her, men jeg har klippet ut lyden.
Birgitta bader. Lydopptaket er fra videoen som bildet ovenfor kommer fra.

Etter at Birgitta var berget i land var det min tur å jumpe uti.

Etter badingen ble det en enkel middag, denne gangen laget på en to-platers turkomfyr. Da kunne jo kaffen kokes samtidig som vannet til maten kokte.

Solo Stove Lite til venstre. Trangia Triangle til høyre. Begge er helt greie å bruke til enkel matlaging som her, koking av vann til frysetørret mat og kaffe.
Solo Stoven fyres med kvist, Trangiaen har en spritbrenner. Hvis man ønsker det kan man bruke en spritbrenner av Trangiatypen i Solo Stoven i stedet for å brenne kvist. Når man brenner kvist må man gjete Solo Stoven hele tiden. Fyrkammeret er så lite at brenslet tar fort slutt. Man må fylle på med tynn og knusktørr kvist hele tiden, fra strikkepinnes til lillefingers tykkelse, 8-10 cm lange.