badesesongen er åpnet

Det er mange tegn i tiden som sier at en ny sommer er på gang allerede. Forbudet mot bålfyring ble fremskyndet fra 15. april til i dag, så bålene turkamerat Håkon og jeg hadde på overnattingsturen i telt fra fredag til lørdag var muligens vårens siste. Vi snakket om det. Det var såpass tørt i skogbunnen at vi måtte lete litt etter egnet bålplass. Og skjæra er godt i gang med redebygging i ei lita gran vi har i bakhagen her. Rødstrupa tripper rundt i hekken på jakt etter insekter. Flaggspetten trommer på «lokket» på toppen av kraftmasta. Og mens vi fremdeles lå i senga i morges og tittet ut på trærne i bakhagen her, er jeg sikker på at jeg så en blåmeis som fløy målbevisst i retning av fuglekassa som henger på nordveggen. Så naturen har våknet til liv. Og i dag åpnet også en annen sesong. Badesesongen! Egentlig skulle vi, altså Birgitta og jeg, bare rusle en tur skogleies til vår hemmelige lille badekulp og koke oss litt kaffe. Men når jeg så hvor krystallklar og fin kulpen var, så var det rett og slett umulig å la være å hoppe uti. Hvor varmt vannet er vet jeg ikke, men det er i hvertfall ikke kaldere enn 0 °C. Antakelig er det ikke særlig varmere heller. Friskt og godt smeltevann!

Kald i huden, varm i hugen.

Legg igjen en kommentar