30 mil i flott høstvær

Det er snart på tide å parkere syklene for vinteren, så nå gjelder det å ta seg noen gode langturer for å døyve abstinensen det neste halvåret. Denne søndagen bød på en fin-fin anledning til en tur. Egentlig to turer, en nordover og en sørover. Det var egentlig veldig heldig at jeg var nær hjemme midt i turen siden jeg måtte innom og hente lommeboka. Jeg hadde nemlig glemt å ta den med, og det var nå på tide å fylle bensin. Jeg tenkte egentlig å kjøre en del mil sørover før jeg skulle finne meg en bensinstasjon. Jeg hadde jo nok bensin til i hvert fall 10 mil til. Men heldigvis ombestemte jeg meg. Å gå bensintom 10 mil unna lommeboka er ingen drømmesituasjon. Vanligvis har jeg litt kontanter liggende i sideveska for slike situasjoner, men de lå også hjemme :-(). Det kunne fort blitt en kjedelig opplevelse. Men altså, heldivis ombestemte jeg meg og dro innom Esso’en på Kjeller og konstaterte at lommeboka lå hjemme.

Det ble flere stopp for å varme seg på turen, her ved Solbergfoss

Turen gikk først opp til Gran på Hadeland og deretter sørover og rundt Øyeren via Solbergfoss. Det var 2 plussgrader i lufta når jeg startet, senere rundt 8 grader som så falt tilbake til rundt 2 grader på slutten av turen. Fint å ha varme klær og varmehansker da (hansker oppvarmet med strøm fra batteriet). Ca. 30 mil ble tilbakelagt denne høstfulle dagen.

Turen nordover (nord er opp på kartet)
Turen nordover, terrengbilde
Turen sørover (sør er opp på kartet)
Turen sørover, terrengkart.
Kaffekoppen måtte fram på Hadelandsåsen ved Skjellbreia/Skjerva.
Demningen ved Skjerva.
Lunsj ved Harestuvannet.
Pasta Bolognaise. Og kaffe etterpå.
Jeg hadde glemt skjea hjemme, så jeg måtte spikke meg ei.
Harestuvannet badet i sol.
Stopp ved Solbergfoss.
Kraftverket ved Solbergfoss
Glomma nordover mot Øyeren.