Øvelse

Alle vet at ferdigheter krever øvelse, og dette er på sett og vis en øvelse. En øvelse i å lage lunsj når man er på MC-tur. For denne sommeren er det en lengre solo MC-tur som står på programmet. Det kommer jeg nok tilbake til etter hvert, men da blir det nødvendig å lage seg lunsj i veikanten de fleste dager i ganske mange dager. Så i det siste har jeg flere ganger tatt sykker’n og kjørt til et fint sted og laget lunsj: Jarenvannet, Tyrifjorden (Holmenvika badeplass), Skrukkelisjøen, Kringlerfossen, Skjerva og nå i dag Harestuvannet. Og flere steder skal det bli, og da etter hvert med det utstyret jeg finner mest egnet til formålet på en sånn tur. I dag var det altså Harestuvannet. Og lunsjen ble en rulleomelett med ferskpresset juice av grapefrukt, appelsin og sitron. Og kaffe etterpå da selvsagt. Lunsj uten kaffe er nødmåltid. Da bedre med kaffe uten lunsj. Det artige er at det var sol og flott vær hjemme i dalen før jeg dro. Så skyet det over og jeg dro til Harestuvannet hvor sola skinte fremdeles. I det jeg var ferdig med å spise var det overskyet der og når jeg kom hjem var sola kommet fram igjen hjemme i dalen. Så full klaff på alle fronter i dag. Da er det lett. Ikke sikkert det er like fint når regnet høljer ned. Men jeg skal øve på det også, hvis det nå bare kunne komme litt høljeregn en dag eller to.

Sol og blå himmel ved Harestuvannet i det jeg ankom
Primusen er fyrt opp og lunsjen blir til
Bra utsikt fra denne kafeen
Rulleomelett består i å stegvis bygge opp en rull av tynne flak av omelettmasse. Her har jeg lagt på litt snacks som rulles inn i rullen.
Litt annet snacks også.
Røra er etter vanlig omelettoppskrift: to egg, to spiseskjeer vann, ei klype salt, litt pepper og masse estragon. Det skal stekes tynne flak i flere omganger som så rulles opp på en rull etterhvert. Svak varme, og helst skal man rulle i det flaket har stivnet akkurat nok til å kunne rulles. Røra lages enklest på ei flaske der man rister alt godt sammen før steking. På noen av flakene, eller alle for den saks skyld, kan man legge litt snacks som salami, ost, tynne baconskiver (stekt på forhånd), skinke eller hva man nå begjærer. Eller man kan starte med ei stekt pølse og rulle omeletten opp på denne. Mange muligheter altså.
Og så er det viktig å ta seg god tid og kose seg mens man lager maten.
Klar til å spises.
Må bare dele den i to og legge bitene på hver si skive.
Hjemmelaget juice er veldig godt til denne retten.
På dager som dette er det fantastisk fint å spise ute.
Harestuvannet nordover.
Harestuvannet sydover. Det begynner å dra deg til. Men nå skal jeg hjem igjen, og der skinner sola når jeg er framme.

Jeg øver forresten ikke bare på lunsjkokkelering. Jeg tester ut teltet og diverse annet i hagen også, og etter hvert skal det testes på tur også. I natt hørte jeg faktisk en natteravn som surret oppe på åsen her mens jeg lå i teltet.

Teltet jeg tenker å bruke på turen.