Oppvåkning

21 minutter lyd fra bakhagen om morgenen den 22. april fra ca. kvart over fire til litt over halv fem på morgenen. Opptaket starter med et veldig stille parti der man bare hører noen fugler langt borte. Etter ca. 2 minutter starter ei rødstrupe som sitter litt nærmere, og sakte men sikkert tar det seg opp.

Noen vil kanskje oppleve et 20 minutter langt lydklipp som alt for langt til å sitte og høre på, spesielt når det skjer så lite og ting endrer seg så sakte. Da kan du ta dette som en øvelse i å konsentrere deg om å lytte. Å lytte til endringene i naturens lydbilder kan best sammenlignes med å sitte å se på flammenes bevegelser i et bål. Det er ren avstressing og meditasjon. Jeg vil kalle det et sjelens bad i naturens lyder. En vandring inn i et landskap av lyd. I forgrunnen (etter hvert) er det stort sett rødstrupesang og etter hvert svarttrostsang, men ikke bry deg om hva slags fugler det er. Det er helt uvesentlig. Bare hør at det er flere fugler og at de synger ulikt. Lag dine egne navn på dem hvis du trenger et navn.

Det er jo stille om morgenen, så lydnivået er lavt. Prøv å stille inn volumet på ett sted mellom halv og 2/3 av full styrke. Lyttes best til med hodetelefoner/øreplugger.

Oppvåkning