Jeg lurte reven

Revespor

Jeg kom over dette revesporet i skogen i dag, og det forsvant ned i dette hullet. Hei sann tenkte jeg. Mon tro om reven fremdeles er der inne. Jeg gikk i en sirkel rundt området for å finne ut om det kom et minst like ferskt revespor ut av et annet hull. Det gjorde det ikke, i hvert fall ikke noe jeg fant. Altså måtte reven fremdeles være nedi det hullet der. Jeg tenkte at hvis jeg går meg en tur nå, og kommer tilbake, så kanskje reven kommer ut igjen i mellomtiden. Etter 20 minutter kom jeg tilbake. Jeg kom inn fra en annen kant og støtte ganske raskt på et revespor som kom fra retningen der hullet var og mot meg. Jeg fulgte dette sporet bakover og endte jammen opp i hullet jeg hadde funnet igjen, Reven hadde forlatt hullet. Det var tydelige spor ut av hullet, og de var der ikke for 20 minutter siden.

Nye spor, denne gangen ut av hullet.

Jeg var jo forberedt på at dette kunne skje og satte derfor opp mobiltelefonen min rett i nærheten støttet mot en stein. Jeg siktet den mot hullet og skrudd på videoopptak før jeg gikk. Jeg hadde jo egentlig ikke særlig store forhåpninger om at jeg skulle få filmet en rev, men når jeg kom tilbake og så sporene skjønte jeg at jeg hadde fått den på film. Den hadde faktisk forlatt hula bare halvannet minutt etter at jeg gikk. Da var jeg mindre enn 50 meter unna.