5294

2015 Kawasaki Vulcan 900 Classic SE

Da er det den tiden igjen, at to Kawasakier går i hi. Det har egentlig ikke blitt så mye turkjøring i år som jeg trodde det skulle bli. Særlig gjelder dette 2000’en som først var på verksted for å finne ut av en oljelekkasje. Denne sykkelen har et tørrsump smørestystem. Det betyr altså at den har et oljereservoar der olja returneres til. Et sted i returen er det et filter (en metallskjerm, ikke det vi vanligvis tenker på som «oljefilteret» som jo sitter etter trykkpumpa), og det var gått tett. Dette førte til at det hopet seg opp olje som så rant ut av overflyt-ventilen og ut i luftfilteret og videre ut på siden av motorsykkelen. Olja fulgte panelene og ramma bakove, og det var når den nådde bremseskiva bak at jeg forsto at noe var galt. Bakbremsen virket plkutselig ikke uansett hvor hardt jeg tråkket på pedalen. Ei oljet bremseskive er ikke ei særlig effektiv bremseskive kunne jeg konstatere. Vel, det ble fikset, og ikke mange turene etterpå (tror faktisk det bare ble et par litt lengre turer), så klarte jeg å komme helt ut på kanten av hagegangen når jeg kom hjem fra en flott tur, og der fant jeg — og særlig sykkelen — ut at det lå ei løs skiferhelle og vippet. Og med 350 kg sykkel og ikke fult 100 kg Frode oppå der igjen, så vippet den selvsagt opp når forhjulet kjørte over. Hella var tilnærmet trekantet, og det som vippet opp var da selvsagt ett av hjørnene, altså en spiss. Denne spissen gikk rett i radiatoren som resulterte i rene pulsåreblødningen av kjølevæske. Ja, den radiatoren døde simpelt hen, og sykker’n måtte på sykehus. Der står den fortsatt og venter på ny radiator som antakelig er laget i gull siden den koster titusen kroner (pluss arbeid). Fordelen var at jeg fikk kjørt en del på VN 900’en i sommer da. Den blir litt bortglemt der den står bak V2k’n. Greit å ha to sykler da. Det var delvis med tanke på sånne situasjoner at jeg syntes det kunne være greit å ha to. Bil kjører jeg bare hvis jeg ikke har noe annet alternativ.

Så i år ble det 1247 km på VN 2000, 4047 km på VN 900 som skulle bli 5294 km til sammen. Det er ikke så mye, men faktisk 81 km mer enn i fjor. Og det ligger mange koselige stunder bak de kilometerne da.

2005 Kawasaki Vulcan 2000, ut på tur overnattingstur til Bukollen.
36034 km nå, 34787 km i fjor, totalt 1247 km i år
Kawasaki VN 900, her på tur over Sollihøgda (gamleveien ved Sønsterud). Tyrifjorden i bakgrunnen.
50191 km nå, 46144 km i fjor. Det blir 4047 km i år.
Vinterhiet. 900’en helt til høyre. 2000’en har stått der inne helt siden 6. oktober.