Inn på tur

Jeg hadde plukket ut akkurat denne natta med omhu, for profetene på yr lovte at det skulle regne hele natta og nokså mye også. Endelig en tur ut i skikkelig regnvær med en presenning som tak over hodet. På en sånn tur vil det bli mye innesitting, selv om man altså er ute. Hula under presenningen forlates kun for utførelse av ytterst nødvendige ærend.

Klokka er litt over 7 om kvelden og dette ser jo lovende ut. Det har allerede regnet i flere timer.

Det tar nok nærmere halvannen time å gå med nær 30 kg på ryggen (inklusive 6 liter vann) og i en etterhvert mørk skog. Bratt er det også opp dit jeg skal, opp til toppen av Bukollen i Nittedal, rundt 40% stigning på det bratteste. Der er det åpent så både regn og vind får litt tak. Det blir kos. Sola går jo ned omtrent klokka 7, så det blir nok nødvendig med lykt på siste delen av turen.

Presenningen er oppe, så nå er det bare å gå i gang med middagen.
Inni hula mi er det tørt og godt.
Viltgryte med falukorv. Etterpå er det kaffe av nymalte kaffebønner og hjemmebakt turkake til dessert.
Middagen tar sin tid, så når den er unnagjort er det leggetid og vel så det.
10-11-tida er passe tid for å stå opp. Når man er på tur kan man sove litt lenge, for man er jo allerede ute på tur. Fin høstlig regnsværstemning fremdeles. Det har regnet hele natta, men i hula mi er det tørt og godt. Skikkelig koselig å ligge og høre på regnet og vinden.
Nå i dagslyset er det jo mulig å få et overblikk over stedet jeg valgte å slå meg til. Toppen av Bukollen er rett der borte bak presenningen.
Frokosten er egg kokt i kaffekjelen og hjemmebakt brød med hjemmerøkt røye. Og i koppen blir det rett i koppen kakao av eggevannet. Bildet er tatt med et fish eye-objektiv.

Så noen stemningsbilder fra høsten

Utsikten fra toppen av Bukollen er ikke like vid som i klarvær, men på mange måter villere.
Snart nede ved Nittedal jordstasjon.
På hjemvei. Og det regner fremdeles, så en velykket regnværstur.