En tretopper i Romeriksåsene

Av og til må jeg ta tretoppersrunden min i Romeriksåsene: Bukollen, Fugleknattene og Rundkollen. Før har jeg alltid tatt dem i den rekkefølgen, men denne gangen valgte jeg å å gå andre veien, altså med klokka. Alle tre toppene ligger innenfor Rundkollen og Sortungsbekken naturreservat.

Det er alltid koselig å kunne kombinere flere ting jeg liker å gjøre, så sykker’n ble pakket opp med turstøvler i veska og en dagstursekk på pillionen og avsted bar det til Nittedal jordstasjon som er det vanlige startpunktet. Nå ble det både motorsykkeltur og tretoppers fottur med kaffekok.

Klar for tur. Ryggsekken godt festet på pillionen. Turstøvlene i ene sideveska.
En liten «walkarroubnd» i sakens anledning.
MC-klær og sko samt diverse småting i sideveskene som er låsbare, hjelmen låst fast på styret. Klar til å forlate sykkelen og fortsette til fots.
Her har jeg besteget den første toppen, Rundkollen. Med sine 592 meter over havet ligger den temmelig nøyaktig 400 høydemeter over startpunktet nede ved sykker’n.
Herfra kan jeg se de to andre toppene jeg skal opp på. Så bare å sæla på og legge i vei etter en liten hvil. Først må jeg ned 100 høydemeter for så å ta inn på den umerkede lille stien som går over til Fugleknattene og Bukollen.
Fugleknattene har egentlig ikke noen særlig utsikt, men naturen er veldig vill og fin her. Vi er nå 557 meter over havet.
Litt vann før neste etappe. Bortest i bakgrunnen der skimtes Rundkollen så vidt, litt under 1 km i luftlinne. Stien går ikke i luftlinje da. Det er mye ned og opp på veien hit.
Framme på Bukollen, den tredje og siste toppen. Toppen av Bukollen stikker 523 meter over havet. Til høyre i bildet ser vi ned i Hakadal og Nittedal.
Tid for å koke kaffevann og kverne kaffebønner fra Austrått kaffebrenneri.
Kaffen er klar. Dette både ser og lukter bra!
Og et stykke Håkons turkake til (jeg er lisensiert selvbaker av denne). Dette er nok det nærmeste jeg kan komme å delta i en andakt.