Tårnet på Elgheia

Det er såpass lenge siden sist jeg var på Elgheia at jeg måtte ta en tur for å se om det fremdeles står. Og det gjør det. Det er ikke for de veldig høyderedde å klatre opp, for det oppleves temmelig luftig og spinkelt, spesielt fordi hele konstruksjonen består av relativt spinkle profiler av jern. Trappene opp kan vel egentlig best karakteriseres som stiger. Hvert trinn består av to jernstenger som er et par cm tykke. Men tårnet skal være trygt. De har vært underkastet en inspeksjon og ble funnet forsvarlig å klatre opp i, og det er altså over 80 år siden det ble bygget.

Spinkelt, men trygt.
Velkommen ombord
Hvem sitt ansvar skulle det ellers være hvis det ikke var ens eget? Man blir jo ikke tvunget til å klatre opp stigene heller.
På toppen er det ei hytte. Ikke helt nyoppusset akkurat, men lunt og godt for vind og vær da.
Alle fasiliteter, bortsett fra seng da, men det er plass til en person på gulvet om man vil overnatte. Og skal du på du må du karre deg helt ned til bakken og bort til utedoen i skogen. Kan godt tenke meg det er en naturopplevelse man helst vil glemme hvis det er kuling og sludd…
Fin plattform rundt tårnet gir utsikt i alle retninger når man går rundt.
Her ovenfra ser man utrolig langt i alle retninger.

Bli med på en tur opp i tårnet’
Jeg har en drøm om å overnatte i tårnet en kald og stjerneklar høstnatt, helst med nymåne så det blir skikkelig mørkt.