MC-tur til Vestland

Her er sporet jeg logget på MC-turen til Vestland.

5 dager med forholdsvis lite regn og mye sol og varme. Den første natta var vi på Borgund hyttesenter, andre og tredje natta på Lone Camping. Den tredje dagen var «fridag», så vi var først en tur innom motorsagkunstneren Arne Askeland før vi dro til Bergen og taubanen opp til Ulriken. Jeg har jo blitt fortalt at det skal regne mye i Bergen, men turistattraksjonen fikk vi dessverre ikke med oss til tross for lovnader. Det eneste som høljet ned over oss var rødglødende solstråler fra en soltung krystallblå himmel. Dette var aldeles nydelig som tilbehør til en halvliter nede i byen.
Den fjerde overnattinga var på Røldal hyttegrend.

Her ser vi fra Vestland og østover mot Lillestrøm.
Høydeprofil over hele turen. Vi var oppe på rundt 1135 meter over havet oppe på Filefjell mellom Hemsedal og Borgund. På vei fra Lærdal til Aurlandsvangen passerte vi turens høyeste punkt oppe på Aurlandsfjellet hvor vi var oppe i rundt 1315 meter over havet. Fra Sauda til Røldal fulgte vi Røldalsveien over Saudafjellet, cirka 975 meter over havet. Siste dagen manglet vi bare få meter på å nå 1150 meter over havet når vi kjørte over Haukelifjell.