Fluesnapperflørt

Jeg satte opp 4 fuglekasser på hytta og til min store glede oppdaget jeg aktivitet ved alle 4, tre med svarthvit fluesnapper og en med kjøttmeis. Kjøttmeisen er nok godt i gang med ruginga, men fluesnapperne var mer i innledende fase. Den ene kassa henger rett ved soveromsvinduet bak hytta og en hann sang ivrig hele dagen, så jeg satte like godt et kamera på vinduskarmen for å finne ut hva det var som foregikk. Det er helt klart at denne hannen har funnet seg en hun som er interessert, så nå er jeg spent på om hun ligger på rede neste gang jeg kommer.

Opptaket er fortettet for å få med bare når det skjer noe.

I videoopptaket over lager hannen mange rare lyder (i tillegg til en løvsanger som sitter like ved og synger hele tiden). Det neste opptaket viser hvordan hannen synger til vanlig for å lokke hunner og markere revir (i tillegg til gjøk, løvsanger og bokfink).