Vinterasyl

Veksthusene i Tøyen botaniske hage er et sted der man av og til kan søke tilflukt fra lange hustrige vintermåneder. Å gå inn dørene der er som å komme til sommeren. Victoriahuset med sitt varme, lyse og fuktige klima får en til å føle seg på ferietur i tropene for en stakket stund. Her finner vi blomstrende planter midt på vinteren. På det første bildet som er tatt i januar i år sees Victoriavanliljen med knopper. Det neste bildet er fra februar i fjor.

_IMG1681-copy

Victoriahuset-februar-2012

Skulle man være så heldig å være innom København i løpet av vinteren er også et besøk i Københavns botaniske hage å anbefale. Her har vi funnet et lite vinterasyl i palmehuset i desember i 2012. Vindeltrappen (som er mange meter høy og smal!) leder opp til et galleri der man kan vandre rundt i trekronene og dessuten har en flott panoramautsikt mot byen.

 

bilde-VII

bilde-VI

bilde-VIII