Kategoriarkiv: Tur

Mye vann i Solbergfossen

Det er såpass lenge siden jeg tok Øyeren-rundt turen nå, og 900’en har jeg ikke ridd på siden vestlandsturen siste uka i august, så i dag var den perfekte dagen for å ta den antakelig siste Øyeren-rundt turen for i år. Veien over demningen på Solbergfoss var stengt på grunn av gravearbeide, så jeg måtte kjøre om Fossum bru for å komme rundt. Men jeg tok uansett avstikkeren ned til Solbergfossen. Det er jo liksom den som er målet på turen. Og nå var det mye vann i demningen. Det er vel bare 10-20 cm igjen til kanten før det renner over og den ene damluka var åpnet for å holde vannstanden nede. Jeg tror det er noen problemer med noen damluker lenger nedover i Glomma som gjør at de holder mest mulig vann tilbake i både Øyeren og Mjøsa. Ja, ja. Været var vakkert og selv om det var litt sleipt i svingene der asfalten var våt fordi sola ikke rekker å tørke vekk natteduggen i løpet av dagen, og der traktorer har kjørt av jordet og slengt av seg dyngevis med leire i kjørebanen, så var det en flott tur. Man må bare vite å ta det litt kuli i svingene når vi er såpass utpå høsten, selv om det ikke alltid er like lett å holde igjen på gassen når veien slynger seg i skikkelige kosesvinger, det skal innrømmes.

MC-tur til Sør-Vestlandet

Om det var regnet i fjor med våte hansker og sokker med påfølgende gymsokklukt styrke 96%, eller om det er koronaen som satte en stopper for damene i år vet ikke jeg, men det ble guttetur av MC-turen i år. Det var ei dame som var påmeldt helt til siste slutt, men hun trakk seg da hun skjønte at det blei bare skjeggete karer i selskapet. Forståelig nok, men synd, for damene bidrar sterkt til det sosiale livet på disse turene. Jeg får håpe at de kommer sterkere igjen neste år. Men i år altså: 8 sykler og 8 mannfolk, eller voksne gutter er vel kanskje riktigere å si.

Turen i år gikk til Sør-Vestlandet. Røldal (2 netter), Stord (Sponavika) og Gol var overnattingsstedene i år, og turen ble på rundt 135 mil til sammen. Vi hadde ørlite regn en dag, og ei skikkelig regnskur på Geilo. Ellers var det opphold og veldig mye finvær med sol. Helt motsatt av i fjor hvor vi hadde ørlite sol i løpet av turen, eller var det bare ørlite opphold — jeg husker ikke helt.

Dag en gikk fra Kjeller til Røldal langs E134, dag 2 ble en rundtur syd for Røldal via Sauda, Ropseid, Jelsa og Suldal, dag 3 fra Røldal via Odda, Folgefonntunellen, Matre, Skånvik til Stord, dag 4 nordover og vestover til Vøringsfossen, Hardangervidda, Geilo og Gol, og dag 5 fra Gol og hjem igjen via Noresund, Hønefoss og Jevnaker.

Ca. 135 mil
Røldal hyttegrend
Røldalsvatnet, på vei over fjellet fra Røldal mot Sauda
Snilstveitøy sett fra Dimmelsvik
Det blir ofte stopp for å strekke på beina…
…gjerne på steder med noe fint å se på som her på vei ned mot Matret. Opstveitvatnet nærmest og Matersfjorden i bakgrunnen.
Fergetur gir også en fin avbrekk
Ferga fra Matre til Skånvik
2 flott hytter vegg i vegg på Sponavik camping ved Stord
Veranda med havutsikt. Sjøen innbød til både kveldsbad og morgenbad (for meg da, de andre trodde det var for kaldt, men det var minst 10-20 grader)
Koselige hytter. Hver hadde soveplass til 8 personer.
Ferga fra Jektavik til Hodnanes
Utsikt til Folgefonna fra Gjermundshamn
Steinsdalsfossen som man kan gå tørrskodd under.
Vi må jo selfølgelig prøve den nye brua over Vøringsfossen
Ovenfor brua
Nedenfor brua
Det er mye vann som skal presse seg gjennom gjelet
Siste overnatting er på Gol.
Siste stopp før gruppa splittes opp er alltid litt vemodig. Det ble fem veldig fine dager på tur sammen med en hyggelig gjeng.
Da er det bare å sette seg og vente på siste uka i august 2021.

Nei, sommeren er ikke slutt

Med tjue grader og sol fra skyfri himmel er denne dagen flott for en laaang ridetur på Gyda. Her er vi kommet opp på Hadelandsåsen ved Skjerva, klokka er nå halv fem og det er tid for lunsj, pasta og kylling med squash.

På Hadelandsåsen ved demningen mellom Skjellbreia og Skjerva

 

Pasta og kylling med squash

 

Lunsj med flott utsikt

___________________________________________________________________________

Og her gikk turen:

30 mil rundt Romeriksåsene, Nordmarka, Krokskogen og Tyrifjorden
Slik det ville se ut om du hang i en fallskjerm høyt over Oslofjorden utenfor Moss