Kategoriarkiv: MC

Nyvasket

For 2 uker og 478 km siden ble V2Ken, også kalt Gyda, vekket opp av vintersøvnen oppe hos MC partner. I dag fikk hun sin første runde i Frodes MC-spa, så nå er hun så blank å fin å se til at jeg måtte montere solbriller på nesa for ikke å bli helt sveiseblind. 900en, eller Bodil som hun heter, kan også glede seg til en runde i spaet, men det skal vente til en annen dag.

…men egentlig er det 2053

Nei, sommeren er ikke slutt

Med tjue grader og sol fra skyfri himmel er denne dagen flott for en laaang ridetur på Gyda. Her er vi kommet opp på Hadelandsåsen ved Skjerva, klokka er nå halv fem og det er tid for lunsj, pasta og kylling med squash.

På Hadelandsåsen ved demningen mellom Skjellbreia og Skjerva

 

Pasta og kylling med squash

 

Lunsj med flott utsikt

___________________________________________________________________________

Og her gikk turen:

30 mil rundt Romeriksåsene, Nordmarka, Krokskogen og Tyrifjorden
Slik det ville se ut om du hang i en fallskjerm høyt over Oslofjorden utenfor Moss

78 år bakpå pillionen

Pappa-Prøis – altså Birgittas pappa – synes 78 år er akkurat passe alder til å ta seg en tur på bygda med en 2053-kubic V-twinn for å se på livet. Høreaparatet ble lagt igjen hjemme – man skal være mer enn svært dauvhørt for å ikke høre Gyda når hun synger. Thore har jo ellers fartstid på MC fra sine yngre dager bak styret på en Ariel Northon, og siden også på en Vespa, da med mamma-Prøis, Irmeli, på «bönpallen». Nå er det altså han som skal nyte utsikten der bak – med meg på gassen. Det ble faktisk over 13 mil før vi ga Gyda fri. Da hadde vi vært både på Årnes og i Bjørkelangen, og fartet langs veier Thore aldri har sett før. Jeg er jammen ikke sikker på om jeg har sett dem alle selv heller. En fin måte å være på tur sammen på en torsdagsettermiddag etter jobben.

Full mundur er påkrevet. De rosa sandalene og blomstrete T-skjorta får bli hjemme. Man får jo både kle og te seg som en ordentlig biker. (foto: Irmeli Prøis)
Mmmmhmhm…på tide med litt vind i barten – MYE vind i barten! (foto: Irmeli Prøis)

Neste tur blir rundt Øyeren. Da tror jeg vi skal ta Gydas lillesøster, Bodil. Hun har vært rundt der mange ganger før og kan veien utenat. Og hun er litt mer tilbakeholden og lavmælt, så da kan vi snakke sammen på intercomen.

Loen skylift

Tur opp Loen Skylift i dag.

1000 meter opp. Opp der skal vi👆

En fantastisk utsikt på vei opp

Halvveis møter vi den andre gondolen som er på vei ned

Luftig utsikt

Lunsj med utsikt.

MC-tur

På tur på Vestlandet, midt inn i hjertet av ektremvarsler for regnvær, flom og jordskred. Egentlig er det tålelig bra. Her noen bilder fra utsikten fra Gaularfjellet på veien fra Aurdal til Førde.

Mye svinger på vei opp hit