Kategoriarkiv: Småsnakk

Vårvinter i Østmarka

Når man har fri hver dag kan man velge de fineste dagene for å dra på tur. Håkon mente torsdag til fredag var optimalt med hensyn til vær og føre, så da ble det torsdag til fredag. Det var nok litt mer snø enn vi ventet, men allikevel veldig vårlig i det fine været.

Riktignok er vi i april, men det er litt mer snø enn ventet.
Her skulle vi kanskje hatt ski eller truger? Håkon har fordelen av å gå i spora mine, men da med den ulempen at han ikke selv kan bestemme hvor han skal sette foten.
Vi startet på Grinitajet (Rælingen) og planen var å gå inn til Langvann, men etter en liten hvilepause her i sydenden av Nordre Mørkåstjern fant vi ut at det kanskje var like greit å stoppe her på denne flotte plassen 500 meter før mål. Det er jo tross alt ikke NM i teltgåing vi driver med heller? Så her har Håkon slått opp teltet midt i idyllen helt i vannkanten – og midt i solsteika.
Og her har jeg hengt meg opp, også det i midt solsteika. Hvis du skulle komme til å høre meg si at jeg skal ut i skogen og henge meg er det altså ikke mer dramatisk enn at jeg skal ut og sove i hengekøye. Jeg har to køyer, en Amok og en Hennessy, men det er Hennessy-køya som du ser her (Hennessy Explorer Deluxe ZIP) som er blitt yndlingskøya mi. Her har jeg hengt opp et større tak over det originale fordi jeg ville se hvor mye mer dette dekket. Litt testing av utstyr hører alltid med når turen er så kort at vekta på ryggsekken (her over 29 kg) spiller liten rolle.
Vi gikk en tur inn til Langvann også, men det var finere leirplass der vi hadde slått oss ned ved Mørkåstjerna.