78 år bakpå pillionen

Pappa-Prøis – altså Birgittas pappa – synes 78 år er akkurat passe alder til å ta seg en tur på bygda med en 2053-kubic V-twinn for å se på livet. Høreaparatet ble lagt igjen hjemme – man skal være mer enn svært dauvhørt for å ikke høre Gyda når hun synger. Thore har jo ellers fartstid på MC fra sine yngre dager bak styret på en Ariel Northon, og siden også på en Vespa, da med mamma-Prøis, Irmeli, på «bönpallen». Nå er det altså han som skal nyte utsikten der bak – med meg på gassen. Det ble faktisk over 13 mil før vi ga Gyda fri. Da hadde vi vært både på Årnes og i Bjørkelangen, og fartet langs veier Thore aldri har sett før. Jeg er jammen ikke sikker på om jeg har sett dem alle selv heller. En fin måte å være på tur sammen på en torsdagsettermiddag etter jobben.

Full mundur er påkrevet. De rosa sandalene og blomstrete T-skjorta får bli hjemme. Man får jo både kle og te seg som en ordentlig biker. (foto: Irmeli Prøis)
Mmmmhmhm…på tide med litt vind i barten – MYE vind i barten! (foto: Irmeli Prøis)

Neste tur blir rundt Øyeren. Da tror jeg vi skal ta Gydas lillesøster, Bodil. Hun har vært rundt der mange ganger før og kan veien utenat. Og hun er litt mer tilbakeholden og lavmælt, så da kan vi snakke sammen på intercomen.