Kategoriarkiv: På direkten ute i felten

Nei, sommeren er ikke slutt

Med tjue grader og sol fra skyfri himmel er denne dagen flott for en laaang ridetur på Gyda. Her er vi kommet opp på Hadelandsåsen ved Skjerva, klokka er nå halv fem og det er tid for lunsj, pasta og kylling med squash.

På Hadelandsåsen ved demningen mellom Skjellbreia og Skjerva

 

Pasta og kylling med squash

 

Lunsj med flott utsikt

___________________________________________________________________________

Og her gikk turen:

30 mil rundt Romeriksåsene, Nordmarka, Krokskogen og Tyrifjorden
Slik det ville se ut om du hang i en fallskjerm høyt over Oslofjorden utenfor Moss

Kong vinter er på frammarsj

Vinteren er i anmarsj. Det kan vi se nå med egne øyne på vår rundtur i et uveisomt og spennende skogområde, Skotjernfjellet naturreservat. På toppen av Skotjernfjell kan vi se Norefjell og det jeg tror må være Vassfaret, og hva skuer våre øyne? Store områder er dekket med snø! Hvit som…som, ja, som nysnø! Høsten er på hell. Trugene kan snart graves fram fra garasjen – håper jeg. Og snart skal jeg i gang med å prøve å håndtemme meisflokken som nok har funnet sammen igjen her oppe i skogen (jeg har jo alt tjuvstartet foringa av dem da – og det ser de ut til å like).

Håkon nyter utsikten vestover fra Skotjernfjellet. I det fjerne synes Norefjell og det jeg antar er Vassfaret med nysnø. Ikke lett å se på bildet da.

Gutta på tur

Fjellsjøkoia heter ei lita gammel, men nyrestaurert skoghøggerkoie som ligger nord i Romeriksåsene, et stykke syd for Snellingen, inne i Skotjernfjellet naturreservat. Vi, turkammerat og tidligere kollega, nå pensjonist Håkon og jeg har lenge ønsket å overnatte her og vi ønsket selvsagt også å få huket av kjentmannsposten som også ligger her. Nå har begge ønskene gått i oppfyllelse. Flott vær er det også, om noe vind og kulde. Slik er det jo på høsten, og vi har jo vært ute en vinternatt før – bokstavelig talt, ja flere faktisk. Litt langt å hente vann – 200 meter – men koia er jo bare utrolig koselig da. Snart er det middagstid. Jeg har funnet opp en ny rett som bare er utrolig god. Jeg har døpt den «Chili con lungemozzarella». Den er veldig enkel å lage. Først varmer du lungemos og lar den putre litt til den ikke er fult så flytende. Så har du i chilibønner, blander godt og legger til slutt skiver av mozzarella på toppen. Nå lar du det putre til mozzarellaen er halvveis smeltet. Hiv på mye sterkt og godt krydder. NAM!

Framme ved Fjellsjøkoia

Fjellsjøen

Man kan faktisk plukke fult spiselige blåbær ennå.

Fjorten på topp

Ti på topp har fått fire bonusturer i år. En av dem er Eidsvolls høyeste fjell, Skreikampen på vestsida av Mjøsa. Det er verdt å utkjempe den kampen det er å ta seg opp hit til 698 meter over havet – uavhengig om du deltar i Ti på topp-kampen eller ikke (knas knas 😝) Utrolig at jeg får ha dette stedet helt for meg selv på en dag som dette.

Fri som Frode

Du også

Skreikampen byr på en flott og luftig utsikt

En topp Ti på topp-tur

Om du ikke deltar i Ti på topp Romerike, så er det allikevel lovlig å gå til turmålene de har satt opp. Og ett av de du definitivt bør besøke er Minjarudkollen, den høyeste toppen i Fet. For makan til utsikt er det ikke tett av på disse kanter. Oppe i det flotte tårnet altså, for på bakkenivå ser man stort sett bare blåbærlyng og stein – samt en hel masse trær.

Nær 360° panorama får rekkverket til å se rart ut, men gir en god beskrivelse av hvordan det er å stå oppe i tårnet.

Vestover mot Øyeren. Man ser så og si hele Øyeren fra ende til ende herfra, inklusive utløpet i syd og Svelle mot Lillestrøm i nord.